Kies een land om de prijzen en vestigingen voor jouw locatie te zien.
Kies een land om de prijzen en vestigingen voor jouw locatie te zien.

Over Budgetcam

Test de Canon C70 kosteloos, als je deze koopt. Lease de C70 vervolgens voor 0% rente.

Rotolight Titan X1 | Klantreview

22 september 2021 Door T&L productions Reviews

Sinds kort hebben wij de Rotolight Titan X1 aan ons assortiment toegevoged. De Titan X1 en vooral de Titan X2 zijn wel bekend in de high-end filmwereld. Daarom hebben wij Tomas Overtoom (DoP) gevraagd of hij de Titan X1 wilde gebruiken voor een short film.

De Cadillac onder light panels
De Rotolight Titan X1 is wat mij betreft de Cadillac onder de light panels. Het elektronische gepatenteerde diffuus en de RGBWW gesatureerde kleuren zorgen voor een zeer handige lamp, die je zonder kleurfilters naar wens kunt instellen.

We hebben de Rotolight Titan X1 gebruikt voor een korte film, met een Neon Noir stijl. Hier is het gebruik van kleur essentieel. De rotolight is echt perfect voor zo een soort productie.

De Rotolight Titan X1 weegt 8.6kg zit in een flightcase met wieltjes. Bij elkaar is dit dus best een gewicht. Eenmaal uitgepakt merk je meteen de klasse en bouwkwaliteit van deze lamp. De zwart glimmende finish en touch screen geven meteen een high end gevoel.

Wij zochten licht om een ruimte gemotiveerd magenta te kunnen uitlichten. We hadden een Neon Flamingo tegen de muur en deze hebben we gebruikt als fictieve bron. De Rotolight hebben we vergroot als bron met een 5-in-1 bounce en marktklemmen.

Vervolgens hebben we de Rotolight Titan X1 gebruikt om een doka (donkere kamer) te simuleren. Hier was juist hard licht nodig om de houten latten van de ruimte in schaduwen zichtbaar te maken (passend bij Neon Noir). We hebben een pavolight RGB tube gebruikt als practical om het rode licht van de doka te motiveren. 

De Rotolight Titan X1 is een fijne lamp om mee te werken. Flexibel en een intuitive user interface. Ook het ingebouwde diffuus is erg fijn voor snelle aanpassingen. De Rotolight Titan X1 is echt een aanrader voor iedereen die van kwalitatief licht houdt. 

Verhalen zoals deze: