Rotolight Titan X1 | Klantreview

22-09-2021 Door T&L productions Reviews

Sinds kort hebben wij de Rotolight Titan X1 aan ons assortiment toegevoged. De Titan X1 en vooral de Titan X2 zijn wel bekend in de high-end filmwereld. Daarom hebben wij Tomas Overtoom (DoP) gevraagd of hij de Titan X1 wilde gebruiken voor een short film.

De Cadillac onder light panels
De Rotolight Titan X1 is wat mij betreft de Cadillac onder de light panels. Het elektronische gepatenteerde diffuus en de RGBWW gesatureerde kleuren zorgen voor een zeer handige lamp, die je zonder kleurfilters naar wens kunt instellen.

We hebben de Rotolight Titan X1 gebruikt voor een korte film, met een Neon Noir stijl. Hier is het gebruik van kleur essentieel. De rotolight is echt perfect voor zo een soort productie.

De Rotolight Titan X1 weegt 8.6kg zit in een flightcase met wieltjes. Bij elkaar is dit dus best een gewicht. Eenmaal uitgepakt merk je meteen de klasse en bouwkwaliteit van deze lamp. De zwart glimmende finish en touch screen geven meteen een high end gevoel.

Wij zochten licht om een ruimte gemotiveerd magenta te kunnen uitlichten. We hadden een Neon Flamingo tegen de muur en deze hebben we gebruikt als fictieve bron. De Rotolight hebben we vergroot als bron met een 5-in-1 bounce en marktklemmen.

Vervolgens hebben we de Rotolight Titan X1 gebruikt om een doka (donkere kamer) te simuleren. Hier was juist hard licht nodig om de houten latten van de ruimte in schaduwen zichtbaar te maken (passend bij Neon Noir). We hebben een pavolight RGB tube gebruikt als practical om het rode licht van de doka te motiveren. 

De Rotolight Titan X1 is een fijne lamp om mee te werken. Flexibel en een intuitive user interface. Ook het ingebouwde diffuus is erg fijn voor snelle aanpassingen. De Rotolight Titan X1 is echt een aanrader voor iedereen die van kwalitatief licht houdt. 


Verhalen zoals deze:

Reviews
Budgetcam Review | RED KOMODO
Lees meer
Reviews
RED KOMODOBegin december 2020 kreeg ik via Budgetcam de kans om de RED Komodo te testen. Ik wilde deze camera graag testen omdat ik zelf een RED EPIC heb en wilde zien hoe de KOMODO zich verhoudt tegenover zijn grotere broer.Wie ben...
25-03-2021
Door Bart Martens
Sony FX-6 | Klantreview
Lees meer
Reviews
Recent is de langverwachte Sony FX-6 bij ons de verhuur in gegaan. De FX-6 is net als de Canon C70 een camera dat de werelden van systeemcamera's en cinema camera's overbrugt. Een relatief compact lichaam dat erg licht is, maar toch...

Onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, events en de laatste aanbiedingen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks!