Behind the Scenes | Daisy

01-02-2023 Door Budgetcam Behind the scenes

In deze behind the scenes nemen we je mee achter de schermen van de korte fictie film Daisy. Deze film is het eindwerk van een schoolopdracht gemaakt door studenten van St. Joost, School of Art & Design.

Het verhaal van de film ging over een man genaamd Liam die bij een techlab werkt gespecialiseerd in AI & robotics en over een AI genaamd Daisy. Zij wordt door een coderingsfout zelfbewust en krijgt een robot lichaam. Door dit komt Daisy er al snel achter dat de mensheid de wereld kapot aan het maken is, dit wilt zij tegenhouden door de populatie te verminderen en Liam is het eerste slachtoffer. 

De crew heeft de film in 1 dag kunnen schieten en hebben hiervoor onder andere gebruik gemaakt van Budgetcam apparatuur. Alle beelden zijn geschoten op een Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K met de Samyang Xeen primeset: 24, 50, 85mm. Waarvan voor het grootste gedeelte van de beelden gebruik is gemaakt van de 24mm en de 50mm.

De gehele set bestond uit de Blackmagic, de hiervoor genoemde lenzen en een Shape Shoulder rig met Tilta magic arm. Hierop is vervolgens de Ninja V gebruikt als afkijkscherm. De Lilliput monitor is gebruikt als extra afkijk monitor. 

Voor licht is er gebruik gemaakt van de krachtige Aputure Nova p600C. Dit heeft inprincipe de film gemaakt. Deze RGB LED panel heeft voor de gehele look en feel gezorgd van de film. Colourgraden was hierdoor bijna niet nodig.

De volledige apparatuurlijst vindt je onderaan deze blogpost, de Behind the Scenes video van de film vindt je hieronder:

Apparatuurlijst


Verhalen zoals deze:

Behind the scenes
Behind the Scenes | Asunder
Lees meer
Behind the scenes
In het weekend van 26, 27 en maandag 28 maart heb ik samen met mijn crew van filmcollega’s en vrienden een music video project geschoten genaamd ‘Asunder’. Het is een narratieve videoclip voor één van mijn eigen ‘Synthwave’ tracks onder...
01-02-2023
Door Kevin Kessels
Behind the Scenes | Music Video 'Eigen Weg'
Lees meer
Behind the scenes
In deze behind the scenes nemen we je mee achter de schermen van de opnames van de music video voor het nummer ‘Eigen weg’ van zanger Dioni.Het verhaal dat verteld wordt gaat over een moeilijke periode waar Dioni destijds mee dealde. Je...
10-01-2023
Door Budgetcam

Onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, events en de laatste aanbiedingen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks!