Bestel op tijd, zodat we je de beste service kunnen bieden in verband met de grote vraag naar onze apparatuur.

Sony FX3 en FX30: Try before you buy

08-07-2024 Door Budgetcam Overig

Ben je klaar om de wereld van Sony in te duiken? In samenwerking met Kamera Express bieden wij een te gekke ‘try before you buy’-actie aan voor de Sony FX3 en FX30. 

Met de try before you buy actie heb jij de mogelijkheid om een korting te krijgen op het aankoopbedrag van een FX3 of een FX30 als je de camera bij Budgetcam huurt.  

Indien je bij Budgetcam de camera huurt en binnen 14 dagen na het inleveren de camera aanschaft bij Kamera Express, kan je een korting krijgen ter waarde van maximaal 3 huurdagen van de camera. 

Benieuwd wat de Sony FX3 en Sony FX30 zo geweldig maakt? 

Sony FX3: Een cinematische werkpaard

Met een 35mm full-frame Exmor R CMOS sensor legt de Sony FX3 camera elk detail vast. De FX3 biedt een breed ISO-bereik van 80-102400, uitbreidbaar tot 409600, waardoor je zelfs in de meest uitdagende lichtomstandigheden kan filmen. 

Ingebouwde 5-assige stabilisatie en razendsnelle autofocus maakt dit een perfecte camera voor zowel run and gun als studiowerk. Met de meegeleverde top handle heb je de mogelijkheid om snel en efficiënt high-end audio aan te sluiten. 

De mogelijkheid om 4K UHD tot 120p en FHD tot 240p op te nemen, geeft je de vrijheid om slow-motion beelden te creëren. En met geen opnamelimiet tot 4K 60p, externe RAW opname,  een interne ventilator voor koeling, een vari-angle touchscreen, en minimale rolling shutter is de FX3 ontworpen voor filmmakers die geen compromissen sluiten.

Sony FX30: Klein, krachtig en veelzijdig

De Sony FX30 biedt veel mogelijkheden in een klein ontwerp,  met zijn 26.1MP APS-C BSI CMOS sensor en de mogelijkheid om 6K-beelden te oversamplen voor een haarscherpe 4K-output. De FX30 biedt een dual base ISO van 800/2500 in S-Log3, waardoor je in elke situatie de beste belichting hebt. 

Ook biedt de APS-C sensor je de mogelijkheid om meer lenzen te gebruiken dan de full frame sensor van de FX3. Voornamelijk lenzen zoals de Laowa Nanomorph anamorphische lenzen zijn speciaal gemaakt om te werken op een sensor zoals die van de FX30. 

De FX30 neemt op in 10-bit 4:2:2 XAVC S-I en biedt 16-bit raw output, samen met S-Cinetone/S-Log3/HLG voor meer dan 14 stops dynamisch bereik. Met Fast Hybrid & Real-time Eye AF, ben je altijd verzekerd van scherpe focus waar het telt. De FX30 biedt jou zekerheid voor elke productie, groot of klein.

Kernverschillen tussen Sony FX3 en FX30

Op het eerste gezicht lijken de Sony FX30 en FX3 misschien erg veel op elkaar, maar er zit wel degelijk verschil tussen de twee modellen. Aan het uiterlijk valt weinig op, alleen dat de Sony FX30 de lichtste camera in de Sony Cinema Line is. De FX30 is bijna 80 gram lichter dan de FX3. 

De rest van de verschillen zitten intern, het meest belangrijke verschil is dat de FX30 een APS-C-sensor heeft. De FX3 heeft een full frame sensor wat, in vergelijking met de crop sensor van de FX30, beter is in omstandigheden met weinig licht. Maar ook de FX30 levert heldere, scherpe beelden zonder ruis dankzij zijn unieke Dual Base ISO, een hoge gevoeligheid en een groot dynamisch bereik. 

De FX30 heeft aanzienlijk meer megapixels, namelijk 20,1 megapixel voor video in vergelijking met 10.2 megapixel van de FX3. Dit houdt in dat de FX30 zijn 4K video kan oversamplen van 6K, wat leidt tot meer gedetailleerde video in vergelijking met de 4K van de FX3.

De FX3 heeft daarentegen door zijn lagere megapixels een snellere readout speed. Dit houdt in dat de rolling shutter aanzienlijk minder is. In het geval dat je snel bewegende onderwerpen filmt, heb je veel minder vervormingen dan met de FX30. 

De autofocus op de nieuwe FX30 is verder uitgebreid, zo werkt de AF-tracking nu niet alleen op mensen en dieren maar ook op vogels. Tot slot is de FX30 bijna de helft goedkoper dan de FX3, ideaal voor beginnende professionals of filmmakers die op zoek zijn naar een secundaire camera.

Ontdek zelf waarom de Sony FX3 en FX30 de perfecte keuze zijn voor jouw creatieve projecten. 

Actievoorwaarden

Heb je de FX3 of FX30 getest en ben je klaar om je aankoop te doen? 

Dan zijn de volgende actievoorwaarden van belang. 

  • De actie is geldig tot en met 31 augustus 2024.
  • Klanten die de camera tussen 1 mei 2024 en 1 juli 2024 hebben gehuurd, mogen ook gebruikmaken van deze actie.
  • Koop je de camera op of voor 31 juli 2024, dan krijg je nog een extra voordeel: een giftbox ter waarde van €150. 
  • De kosten voor maximaal drie huurdagen worden als korting verrekend bij aankoop.
  • Er zit maximaal 14 dagen tussen het inleveren van de huurorder en de aanschaf van de camera.
  • De factuur van de huurorder en de aankoop moeten op dezelfde naam staan.
  • Alleen geldig in de Kamera Express winkels in Nederland en België (niet online).

Tot snel bij Budgetcam!


Verhalen zoals deze:

Overig
Kamera Express Rental | Bezorgdienst 2023
Lees meer
Overig
Onze Bezorgservice is beschikbaar van maandag t/m vrijdag. De kosten voor deze service beginnen vanaf €86 en lopen tot €160 afhankelijk van de zone waarin jij gebruik wilt maken van deze service en binnen hoeveel dagen je order...
09-11-2023
Door Kamera Express Rental
PUP-, SIS-, of Concept Store
Lees meer
Overig
Budgetcam is erg gegroeid de afgelopen jaren en hierbij zijn er ook verschillende soorten vestigingen ontstaan. Tussen al deze vestigingen zitten er stores die groter/kleiner zijn en ook verschilt het kennisaanbod per vestiging en de...
17-01-2023
Door Budgetcam

Onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, events en de laatste aanbiedingen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks!